Depression
Ca. 200.000 danskere lider lige NU af en depression.
Depression er formentlig en af de mest ekstreme stresstilstande, som kroppen kan opleve.
Hypnose er en utrolig god og effektiv form for behandling til mennesker, der har depression, angst og stresssymptomer.
Er du deprimeret?
Jeg vil anbefale dig, at du starter med at gå til din læge, som vil lade dig tage en depressionstest. En sådan test viser, i hvilken grad du er deprimeret. Hvis du har en svær depression, er det i mange tilfælde en god idé at kombinere terapeutisk behandling med en medicinsk behandling. Medicin kan stabilisere en meget svær depression, så du kan komme til at fungere i din hverdag, og så du bedre kan deltage i et terapeutisk forløb.
Lav en depressionstest på www.DepNet.dk: Depressions test
Hvis du kombinerer din hypnoseterapi med en medicinsk behandling, skal du være opmærksom på, at det er lægen, der har det fulde ansvar for den medicinske del.
Medicin og terapi
Forskere har vidt forskellige meninger om, hvad der virker bedst. Medicin eller terapi? Ifølge statistikkerne får 60% det bedre ved at få terapi. Og det er rent faktisk de samme tal, der gør sig gældende ved dem, der får medicin.
Det betyder, at begge former for behandling virker!
Depression kan og skal behandles
Alle mennesker oplever tristhed og nedtrykthed. Det er naturligt og går som regel over i løbet af nogle uger. Men når der er tale om en regulær depression, er det en god ide at snakke med en læge, psykolog, eller terapeut.
Depression er en sygdom der KAN og SKAL behandles. Depression er i grunden en alvorlig sygdom, idet en svær depression kan føre til selvmord. Men selvom du slet ikke har det så skidt, så bør du stadig søge behandling. Langvarig depression skader nemlig hjernen.
Hvad gør depression ved hjernen?
Forskningen viser, at langvarig og gentagende depression får en del af hjernen til at skrumpe ind og dø. Den del, der tager skade, hedder hippocampus og er en del af det limbiske system, som styrer vores følelser.
Den del, der tager skade, er også den del af hjernen, hvor al information og hukommelse passerer igennem, og derfor kan en ubehandlet depression få store konsekvenser for ens arbejdsevne, hukommelse, indlæring og stresstærskel på længere sigt.
Motion er rigtig godt
Tidligere troede man, at hjernen ikke kunne genskabe de små dele der dør, men den nyeste forskning viser, at man kan skabe neurogenese. Dvs. at man kan få hjernen til at genskabe de synapser, som man tidligere troede var uigenkaldeligt døde.
Man ved, at ubalance i energihormonet Cortisol kan ødelægge noget i hjernen. Og man ved at stoffet ECT kan reparere de kortsluttede ledninger.
Endelig ved man, at stoffet ECT også skabes, når man motionerer. Derfor forsker man lige nu i at bevise den helbredende effekt af motion.
På nuværende tidspunkt ved man dog med sikkerhed at ca. 30 minutters konditionstræning udløser lykkehormoner, renser ud i stresshormoner og giver velvære. Så på med løbeskoene!
Hvorfor opstår depression?
Hvorfor depression opstår, er der også uenighed om blandt forskere. Man mener dog, at det må kunne forklares i en kombination af følgende faktorer:
- Medfødt biologisk og genetisk sårbarhed
- Opvækstvilkår og svære oplevelser
- Ydre stress
- Legemelige påvirkninger, da der er sygdomme, hvis symptomer kan forveksles med depression.
Symptomer på depression
Under depression kan du blandt andet opleve følgende symptomer:
- Forsænket stemningsleje
- Negative tanker
- Angst
- Søvnproblemer
- Appetit problemer
- Manglende lyst til sex
- Problemer med at huske
- Koncentrationsbesvær
- Indlæringsvanskeligheder
- Nedsat og sparsom mimik
- Manglende lyst til at smile
- Mindre øjenkontakt med andre
- Langsom og kortfattet tale, hvor du næsten ingenting siger, selvom du ellers er åben
- Store pauser og lang ventetid, når du taler
- Mindre bevægelse af hænder og arme, når du taler
- Sidder urørligt i lang tid
- Langsommere tankegang
- Svært ved at tage en beslutning
- Manglende interessere for dig selv og dine omgivelser
- Egen eller kollegers utilfredshed med din arbejdsindsats
- Uarbejdsdygtighed med mange sygedage.
Behandling via hypnose og NLP-terapi
Hypnosen fjerner årsagen til din depression og genskaber balancen.
Først taler vi sammen i ca. 40-70 minutter. Bagefter kommer du i en dejlig behagelig hypnose, hvor vi bearbejder årsagen til din depression og henter positive følelser og ressourcer frem til overfladen.
Det vil være forskelligt fra terapi til terapi, om hovedfokus er på at bearbejde årsagen, eller om fokus er på at skabe lykkehormoner og gode følelser i kroppen lige her og nu.
Første gang er det ofte en god idé at fokusere rigtig meget på at fremkalde positive følelser og skabe velvære. De efterfølgende gange vil vi starte med at snakke om, hvordan det er gået siden sidst. Derefter vil vi snakke om årsagerne til depressionen, hvad den gør ved dig, og om hvordan du vil få det, når din depression er væk igen. Hver gang slutter vi af med en hypnose, kombineret med NLP-terapeutiske teknikker under selve hypnosen.
Terapien giver dig en større selvindsigt og en forståelse for de mekanismer, der ligger bag din depression.
Valg af terapiform
Måske har du tænkt på, om du kan få en henvisning til en psykolog ? Hvis du er mellem 18 og 38 år kan din læge i visse tilfælde henvise dig til en autoriseret psykolog. En psykolog taler med dig i 50 minutter pr. gang, og prisen er ca. 900 kr. Med henvisning får du et stort tilskud, så prisen kommer til at ligne min timepris.
Jeg oplever ret ofte kunder, der efter nogle gange ved en psykolog, beslutter sig til at prøve hypnose og NLP-terapi i stedet. Fordelen ved hypnoseterapien er, at der efter samtalen er sat tid af til en hypnose, der løser problemet helt ned i underbevidstheden. En anden fordel er, at du hos mig kan vælge at bruge helt op til 2 timer på at snakke. Mange mennesker føler, at de 50 minutter, der er sat af ved en psykolog, er for lidt til at nå i dybden. Det er i princippet lang tid at arbejde koncentreret i 50 minutter, men da mange mennesker har brug for at tale sig varme, inden de åbner op, kan det føles som alt for kort tid at have 50 minutter til rådighed.
Mit råd er: Lad din mavefornemmelse guide dig, når du vælger din behandlingsform. Men find først og fremmest en behandler, du har kemi med. Af og til vurderer jeg, at folk har brug for noget andet end hypnose Det kan f.eks. være, hvis du har en psykisk sygdom eller har epilepsi. I sådanne tilfælde kan du opsøge en psykolog eller læge, evt. en der er uddannet i hypnose.
Læs også under:
Læs om benhandling af:
- Angsthypnose
- Angst og depression
- Depression
- Fobi og angst for edderkopper, hunde o.l.
- Flyskræk, vandskræk o.l.
- Stress
- Sorg – krise, dødsfald, skilsmisse
- Søvnløshed
- Vægttab
- Rygestop
- Eksamensangst, række hånd op o.l.
- Børn og unge
- Børnepsykolog eller hypnose?
- Mentaltræning i sportsgrene
- Overskud og energi
- Jalousi
- Traumer – Posttraumatisk stress
- Angst for fødsel og smerte
- Hypnose og fysisk sygdom
- Spiritualitet